Välkommen till Patientmåltider

Varje dag årets alla dagar serverar vi flera hundra måltider till våra patienter. Vi har som ambition att laga så mycket som möjligt från grunden med ekologiska inslag. Alla våra maträtter är näringsberäknade och anpassade efter patienternas varierade behov. 

Aktuellt

Ändring i menyn Måndag middag 19/11
Måndagen den 19/11 har det blivit en liten ändring i menyn för middagen. Istället för fläskköttgryta med grönsaker, soja och ingefära kommer det serveras Nötköttsgryta med grönsaker, soja och ingefära.
 
Timbalfrukost
Måndagen den 24/9 kommer det finnas ett frukostalternativ i timbalkonsistens. Denna beställs under fliken konsistensanpassad kost.

Höstmenyn
v.36 startar höstmenyn. Kom ihåg att ladda ner och ev. skriva ut nya menyer och beställningslistor. Ändringar i menyn kan ske under höstens gång.

Kalla matlådor
Från patientmatsmenyn finns kalla matlådor att beställa vid varje måltidstillfälle. Man får då en färdigpackad, kall matlåda. Detta kan vara passande om man vill äta sin mat vid ett annat tillfälle än då lunch eller middag serveras.

Ändringar timbal-, grov paté och flytandekost
Den konsistensanpassade maten är eftertraktad runtom i Sverige och vår leverantör har därför ibland slut på vissa produkter. I dessa lägen serverar vi en maträtt som är så lik den som står på menyn som möjligt.

Policy för beställningsrutiner

Beställning av patientmåltider görs i kostdatasystemet Saffron. De kompletterande måltider som ni önskar beställa efter stopptiden måste ringas in till köket för att kunna levereras.
 
Stopptider för beställning av:
 
Bricka:
Frukost – 18.00 dag före leveransdagen
Lunch – 09.00 leveransdagen
Middag – 14.00 leveransdagen
Önskekost - 14.00 dag före leveransdag
Gelékost - 14.00 dag före leveransdag

Kantin:
Frukost - 18.00 dag före leveransdag
Lunch - 17.00 dag före leveransdag
Middag - 14.00 leveransdag
Önskekost - 14.00 dag före leveransdag
Gelékost - 14.00 dag före leveransdag 

Avbeställning av Önskekost efter stopptid sker endast via telefon.
 
Beställningsrutiner patientmat klicka här!
Beställningsblanketter för frukost, lunch och middag: